Klantenbeoordeling 8.5
Grote voorraad auto's
Hoge korting op onderhoud

Vandaag open: 08:00 - 18:00 uur
Tel. klantenservice: 055 521 28 09

Wat weet jij van autoverzekeringen? 10 handige tips…

Je autoverzekering regelen… dat is nou niet het leukste moment als je een gebruikte of nieuwe auto gaat ophalen. Heb je al een verzekering? Dan kan het eens goed zijn om je autoverzekering eens onder de loep te nemen als de prolongatiedatum binnenkort gaat verlopen. Meer weten over autoverzekeringen? In dit blogbericht geef ik je tien belangrijke autoverzekering tips om rekening mee te houden…

autoschade autoverzekering

 

Autoverzekering tips: waar op te letten?

1. Schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren geeft recht op korting. Hoe meer schadevrije jaren des te meer korting op de verzekeringspremie, ofwel de bonus malus korting Op het moment dat je een schadeclaim indient gaat dat ten kosten van je schadevrije jaren. Het aantal treden die je terugvalt na een schadeclaim verschilt per verzekeraar. Let op, veel goedkope verzekeringen maken gebruik van een enorme terugval in no-claim korting na een schadeclaim.

2. Welke verzekeringsvorm?

In ieder geval WA. Dat is de afkorting voor wettelijk aansprakelijk. Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Het RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) houdt hier toezicht op. Indien je auto niet verzekerd is ontvang je automatisch na een waarschuwingsbrief een boete van € 400,-. Daarnaast kan de politie je ook nog eens staande houden voor onverzekerd rijden. Deze boete bedraagt € 550,-. Niet verzekerd rond rijden kan dus aardig in de papieren lopen…

3. Indien een auto nieuw is…

…Dan wordt deze nagenoeg altijd WA + Volledig Casco verzekerd. Het is een misvatting om de Volledig Casco na bijvoorbeeld 5 of 7 jaar er geheel of gedeeltelijk er af te halen om kosten te besparen. Informeer eerst hoeveel de waarde van de auto nog vertegenwoordigd voordat je dit overweegt. Stel dat je de auto nieuw gekocht hebt voor € 30.000,- en de waarde na 7 jaar nog € 10.000,- is moet je je goed realiseren dat als de auto totaal verloren gaat zelf voor de kosten opdraait!

4. Vraag altijd naar de financiële consequenties…

Bijvoorbeeld als je overweegt de verzekeringsvorm te veranderen.

5. Overweeg aanvullende diensten naast je autoverzekering

– Schadeverzekering inzittenden. Deze bestaat uit 2 delen.
1) Schadeverzekering  voor inzittenden. Dit geldt voor schade aan spullen tot een beperkt bedrag (bijvoorbeeld tot 5.000,-). 2) Ongevallenverzekering voor inzittenden. Dit geldt voor lichamelijke of psychische schade tot een beperkt bedrag (bijvoorbeeld tot € 1.000.000,-)
– No-claimbeschermer. 1x per jaar een schade claimen met behoud van je no-claimkorting. Let op: Je schadevrije jaren dalen wel. Dit kan wel eens schrikken zijn als je overstapt naar een andere verzekeringsmaatschappij
– Rechtsbijstand verkeer en medisch. Dit kan van pas komen als je juridisch advies nodig hebt.
– Pechhulp.

6. De groene kaart

Je groene kaart is het internationale verzekeringsbewijs. Zorg dat je deze altijd bij je hebt in het buitenland. Hierop staat alle belangrijke informatie die je nodig hebt om gegevens uit te wisselen tussen partijen waar schade ontstaan is.

7. Het schadeformulier

Is nog steeds van belang voor het bevestigen van de schade aan de verzekeringsmaatschappij.

8. Wat moet je doen als je schade hebt?

1. Schadeformulier invullen met tegenpartij (indien die er bij betrokken is) en allebei de handtekening onder het schadeformulier zetten.
2.Het alarmnummer van de verzekering bellen (als de politie dat nog niet gedaan heeft).
3 De garage bellen

9. Universele herstelbedrijven

Verzekeraars maken nogal eens tegen de wil van de klant in afspraken met universele herstelbedrijven. Informeer hierna. De schade kan het beste hersteld worden via het schadebedrijf van de autodealer. Gezien de complexiteit van de huidige auto elektronica en de specifieke kennis van de (merk) autolakken wordt het steeds moeilijker om de auto op de juiste manier te herstellen.

10. Regel je autoverzekering direct online

De autoverzekering met de persoonlijke aandacht van Autohuis Eickhof B.V. en de zekerheid van Centraal Beheer. Sluit nu je autoverzekering af bij Autohuis Eickhof (Centraal Beheer).

verzekeringsvormen autoverzekering tips

René Eickhof

Schrijver van dit blog

Naast het aansturen van Autohuis Eickhof deelt René graag zijn kennis van auto's. Daarom schrijft hij regelmatig blogs over tal van onderwerpen die te maken hebben met gebruik, onderhoud, de werking en het (ver)kopen van auto's. Dus wil je meer leren over je auto, volg dan René's autotips blog!

Stel ons gerust een vraag!

  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze niet voor marketingdoeleinden mits u zich expliciet aanmeld voor bijvoorbeeld de auto tips nieuwsbrief. Velden gemarkeerd met een * zijn benodigde velden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.