Klantenbeoordeling 8.5
Grote voorraad auto's
Hoge korting op onderhoud

Vandaag open: 08:00 - 18:00 uur
Tel. klantenservice: 055 521 28 09

Het grote APK mysterie

Het overkomt iedereen wel eens: ruim op tijd ontvang je bericht om je auto APK te laten keuren en vervolgens vergeet je een afspraak te maken. Totdat de APK datum verlopen is. Foutje bedankt… Maar mag je dan nog blijven rijden met de auto? Krijg je automatisch een bekeuring en ben je nog wel verzekerd? Op internet circuleren diverse verhalen die elkaar tegenspreken. Dus ik heb het wetboek er maar eens op nageslagen. Ook benieuwd hoe het nou precies zit? In mijn nieuwste autotips artikel ontrafel ik dit APK-mysterie.

Drie APK mysteries ontrafeld

1. Mag je blijven doorrijden met een verlopen APK?

Nee, je mag niet in een auto rijden waarvan de geldigheidstermijn van het keuringsbewijs is verlopen. De auto mag wel gedurende twee maanden na het verlopen van de geldigheidstermijn op de openbare weg staan! Let op: Als je binnen 2 maanden na het verlopen van de geldigheidstermijn een afspraak gemaakt hebt bij ons, dan mag je met de auto op de dag van de afspraak naar ons toerijden. In alle ander gevallen mag je niet rijden en ben je dus in overtreding!

2. Krijg je automatisch een bekeuring met een verlopen APK?

Ja! Na 2 maanden ontvang je van het CJIB automatisch een bekeuring van € 136,- in de brievenbus

3. Ben je nog wel verzekerd met een verlopen APK?

Dat ligt er aan. De verzekeringsmaatschappijen beoordelen dit per geval. Indien het ongeval direct te maken heeft met de slechte staat van de auto, dan komt het steeds vaker voor dat de schade niet meer vergoed wordt en dan moet je als eigenaar van het voertuig zelf voor de schade opdraaien. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen!

 

René Eickhof

Schrijver van dit blog

Naast het aansturen van Autohuis Eickhof deelt René graag zijn kennis van auto's. Daarom schrijft hij regelmatig blogs over tal van onderwerpen die te maken hebben met gebruik, onderhoud, de werking en het (ver)kopen van auto's. Dus wil je meer leren over je auto, volg dan René's autotips blog!