Klantenbeoordeling 8.5
Grote voorraad auto's
Hoge korting op onderhoud

Vandaag open: 08:00 - 18:00 uur
Tel. klantenservice: 055 521 28 09

Mijnoverheid.nl en de APK herinneringsbrief

Nederland is helemaal gewend geraakt aan het digitale tijdperk. Ook de overheid communiceert steeds meer via de digitale snelweg met de Nederlandse burgers. Nou wordt ik ook steeds vaker geprikkeld door de overheid om mij aan te melden bij MijnOverheid.nl. Ik moet er allemaal nog erg aan wennen…

mijnoverheid

Mijn overheid: alles digitaal.

Regelmatig vraag ik aan familieleden en kennissen of zij zich al aangemeld hebben bij MijnOverheid.nl. De antwoorden zijn wisselend. Maar 1 kennis, Peter genaamd, had een hele scherpe gebruikerservaring met MijnOverheid.nl die mij ook zou kunnen overkomen. Deze ervaring wil ik u niet onthouden.

Peter had zich keurig aangemeld bij MijnOverheid.nl en ergens in het invulformulier stond een onbeduidende vraag: “alles digitaal?”. Hij dacht ja waarom niet alles digitaal geen gedoe met formulieren en post, ideaal dus.

Geen zorgen, of toch wel?

Peter had het helemaal voor elkaar met MijnOverheid.nl en maakte zich nergens zorgen over. Totdat… er toch nog per post een bekeuring binnen kwam! De APK van zijn auto bleek verlopen te zijn en hiervoor ontving hij een bekeuring van €130,-. Hoe kan dat nou, dacht Peter! Ik krijg toch altijd een APK herinneringsbrief per post dat de auto APK gekeurd moet worden? Bij navraag krijgt Peter te horen dat hij maar regelmatig op MijnOverheid.nl moet inloggen met zijn DigiD om te kijken of er voor hem bestemde informatie gepubliceerd is. Hij had zich niet gerealiseerd dat de RDW ook een overheidsinstelling is! Omdat Peter op MijnOverheid.nl aangegeven had dat hij alles digitaal wil ontvangen, stuurde het RDW de APK herinneringsbrief digitaal! i.p.v. per post.

Een herinnering via e-mail

Autohuis Eickhof realiseert zich dat dergelijke ongemakken flink in de papieren kunnen lopen. Hiervoor hebben wij een systeem bedacht dat je per e-mail tijdig geïnformeerd wordt dat de APK keuringsdatum verstrijkt. Mocht je niet over een e-mailadres beschikken, dan krijg je nog gewoon een ouderwetse brief in de brievenbus.

René Eickhof

Schrijver van dit blog

Ik ben mede-oprichter en marketing directeur van Autohuis Eickhof. Daarnaast schrijf ik regelmatig artikelen om klanten te informeren over auto’s. Heb je een vraag, neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Stel ons gerust een vraag!

  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze niet voor marketingdoeleinden mits u zich expliciet aanmeld voor bijvoorbeeld de auto tips nieuwsbrief. Velden gemarkeerd met een * zijn benodigde velden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.