Vandaag open: 08:00 - 18:00 uur
Tel. klantenservice: 055 521 28 09

Zie ook

Eickhof Service

Gecertificeerde monteurs

Heeft je auto onderhoud of een servicebeurt nodig? Van onze allround monteurs mag je meer verwachten.

Moderne werkplaats

Autohuis Eickhof heeft een moderne werkplaats met de nieuwste apparatuur om elke auto in topconditie te kunnen houden.

Eerlijk over prijzen

Vooraf geven we je duidelijkheid over de prijs voor reparaties die verschillen per autotype, merk, bouwjaar en conditie van de auto.

Accu service bij Autohuis Eickhof

Start de auto moeilijk of helemaal niet meer? Dan is de kans groot dat de accu leeg of kapot is. De gemiddelde levensduur van een accu ligt tussen de 3 tot 6 jaar.

Accu controle

Wilt u weten hoe de kwaliteit van uw accu is? Kom dan langs zonder afspraak voor een gratis Accu controle bij Autohuis Eickhof. Zodra wij de kwaliteit van de accu vastgesteld hebben ontvangt u van ons een advies voor vervanging.

Nu
gratis
0,-
9,95,-

Accu vervangen

De prijs voor het vervangen van een accu is afhankelijk van merk, model en bouwjaar van de auto. Na het vervangen van de accu zetten wij het dashboard klokje weer op tijd en programmeren wij de radio zenders zoals u gewend was.

Nu
voor
69,-
89,-

Accu afvoeren

Uw oude accu voeren wij verantwoord af aan een gespecialiseerd bedrijf die de accu volgens de geldende regelgeving verwerken.

Nu
voor
2,42,-
4,95,-

Vragen over Accu's

Waarvoor dient een accu eigenlijk?

De accu zorgt voor de stroomvoorziening in de auto. Onderdelen van een auto die werken op stroom zijn bijvoorbeeld lampen, radio, navigatie, elekrische ramen en natuurlijk ontsteking van de motor. Tijdens het rijden wordt een accu ontladen. De dynamo zorgt er weer voor dat de accu tijdens het rijden weer opgeladen wordt. De multisnaar van de motor drijft o.a. de dynamo aan.

Kan ik mijn accu ook zelf opladen?

Ja. Dat is condenswater. Hoe groter het temperatuurverschil buiten en binnen de auto, des te meer condensvorming. Dit condens wordt afgevoerd door een slang die uitkomt in het midden onder de auto. En bij het wegrijden blijft het plasje condenswater achter op de weg. Dat is dus gewoon water!

Moet ik in de winter ook de airco gebruiken?

Als de accu nog goed is en de binnenverlichting heeft ‘s nachts aangestaan, dan is de kans groot dat de volgende dag de accu leeg is. Wanneer u mobiliteitservice heeft afgesloten
helpen zij u weer snel op weg door starthulp te bieden. Na een half uur rijden heeft de dynamo van de motor de accu weer geheel opgeladen. Zo laadt u dus zelf de accu weer op.

Is mijn accu temperatuurgevoelig?

Ja. In de vorstperiode kan een accu tot 10% per nacht aan vermogen afnemen. Dat betekent dus als je de auto een aantal dagen niet gebruikt te weinig vermogen kan hebben om te starten. Bij hoge temperaturen moeten accu’s harder werken om de auto af te koelen. Hierdoor kunnen ze oververhit en defect raken.

Stel ons gerust een vraag!

  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze niet voor marketingdoeleinden mits u zich expliciet aanmeld voor bijvoorbeeld de auto tips nieuwsbrief. Velden gemarkeerd met een * zijn benodigde velden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.