Klantenbeoordeling 8.5
Grote voorraad auto's
Hoge korting op onderhoud

Vandaag open: 08:00 - 18:00 uur
Tel. klantenservice: 055 521 28 09

Subaru
XV

Vanaf 41.995,-

Subaru Forester

Vanaf 48.195,-

Subaru Outback

Vanaf 50.195,-

Ontdek de kracht van Subaru

Merk, fabriek en historie

Subaru produceert al ruim zestig jaar automobielen en is nu meer dan 40 jaar actief in de Benelux. Het merk maakt deel uit van het wereldomvattende Fuji Heavy Industries Ltd, een concern dat zich niet alleen met de productie van auto’s bezighoudt, maar ook met die van vliegtuigen, openbaar vervoersmiddelen o.a. treinen en industriële producten. Kortom: Subaru is niet zo maar een merk. Subaru is een wéreldmerk!

Meest zichtbare divisie van het Fuji Heavy Industries-concern is de autotak: Subaru. Begin negentiger jaren besloot deze divisie zich vrijwel geheel te gaan toeleggen op de productie van modellen met een belangrijke, extra veiligheidsvoorziening: Symmetrical All Wheel Drive (Symmetrical AWD), oftewel permanente vierwielaandrijving. Inmiddels zijn alle leverbare modellen hier standaard en zonder meerprijs van voorzien.

Met name in de laatste jaren wist Subaru met zijn producten talloze belangrijke, internationale onderscheidingen binnen te halen. Dit begon feitelijk met het behalen van liefst drie Wereldkampioenschappen Rally achter elkaar, waardoor Subaru snel in beeld kwam bij de sportieve, dynamische automobilisten. Met de introductie van trendsettende en bijzondere modellen als de Forester AWD, Outback AWD, SUBARU XV en SUBARU BRZ werd de bekendheid van Subaru in hoog tempo uitgebouwd. Verder scoort Subaru traditioneel zeer hoog in de diverse klantentevredenheidsonderzoeken (J.D. Power / BBC Top Gear), in grootscheepse veiligheidstests (I.I.H.S. Verenigde Staten) en in verkiezingen waarbij de kwaliteiten als trekauto worden beproefd (ANWB Caravan & Kampeer Kampioen).

Techniek

Elke auto die de Subaru fabriek verlaat, wordt gemaakt met dezelfde Subaru DNA; de Symmetrical All-Wheel Drive, de Boxer motor en het Subaru Vehicle Dynamics Control System. Het is het hart en ziel van onze voertuigen, en het is wat een Subaru een Subaru maakt.

Veiligheid

Subaru’s behoren tot de veiligste auto’s die er op de wereld rondrijden. In de eerste plaats omdat ze dankzij hun voortreffelijke onderstel en standaard Symmetrical All Wheel Drive (permanente vierwielaandrijving) aanzienlijk méér grip hebben en extreem goed scoren als het gaat om de algehele stabiliteit.

Maar mocht het desondanks tóch eens misgaan, dan laat een Subaru u niet in de steek. In dat geval namelijk, zijn er tal van veiligheidsvoorzieningen ingebouwd waarmee de gevolgen van een aanrijding zoveel mogelijk beperkt worden. Niet voor niets is Subaru al diverse malen met de hoogste eer gaan strijken in de nietsontziende botsproeven van het onafhankelijke Amerikaanse veiligheidsinstituut I.I.H.S. (Insureance Institute for Highway Safety). Een greep uit de voorzieningen waarover een Subaru beschikt om zijn inzittenden bij een aanrijding optimaal te kunnen beschermen. Om te beginnen is er een versterkte ringstructuur, die het interieur van de auto optimaal beschermt. Voorts wordt elke Subaru voorzien van tenminste twee airbags voorin. In vele gevallen worden deze airbags aangevuld met zij- of zelfs gordijnairbags. In het geval van aanrijdingen van achteren komen de actieve hoofdsteunen van pas. Het voert te ver de werking daarvan hier volledig uit de doeken te doen, maar ze verkleinen het risico van nekletsel (whiplash!) in zulke gevallen aanzienlijk. Daarnaast schuift de BOXER motor bij een frontale aanrijding onder de passagiersruimte. U heeft dus een optimale kreukelzone. Verder is het merendeel van de Subaru’s voorzien van een anti-blokkeer remsysteem (ABS), al dan niet aangevuld met EBD (Electronic Brake Distribution), waarmee wordt tegengegaan dat de bestuurder in noodgevallen de macht over het stuur verliest. Bepaalde Subaru-modellen zijn bovendien voorzien van Vehicle Dynamics Control en Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

Ook aan de veiligheid voor omstanders is door Subaru gedacht. Mocht bijvoorbeeld een medeweggebruiker worden geraakt, dan worden de kansen op verwondingen geminimaliseerd. Zo heeft elke Subaru een relatief grote, vrije ruimte tussen het motorblok en de motorkap, waardoor de botsenergie zo goed mogelijk door de inverende motorkap wordt geabsorbeerd. Los daarvan beschikt elke Subaru bijvoorbeeld over ruitenwissers met een vooraf ingebouwd breekpunt, waardoor zij afbreken als er een grote kracht op wordt uitgeoefend.

Stel een vraag

Heeft u vragen over het merk Subaru, beschikbare modellen, actuele voorraad of een andere vraag? Neem dan contact op met de Subaru specialist van Autohuis Eickhof via onderstaande knop.

Stel een vraag

Marcel Eickhof

Uw subaru contactpersoon

Marcel Eickhof is Subaru specialist bij Autohuis Eickhof. Marcel beantwoordt graag uw vragen en neemt uitgebreid de tijd om u van alle relevante informatie te voorzien. Bel Marcel Eickhof op 055-5212809.

Plan snel uw proefrit in de Forester e-BOXER

Maak kennis met de vernieuwde Forester e-BOXER
Nu in de showroom: de volledig nieuwe Subaru Forester e-BOXER. De ultieme hybride voor elk avontuur.

Profiteer nog tot eind dit jaar van deze mooie aanbieding. Vul onderstaand formulier in om een proefrit aan te vragen en ervaar de auto zelf.
AANMELDEN TESTSESSIE

  • Proefrit onder begeleiding van een Subaru specialist
  • Subaru Forester e-BOXER 2.0 CVT beschikbaar voor een uitgebreide proefrit
  • Wij vertellen u graag alle details
  • Inclusief uitleg van alle veiligheidsopties
  • Vraag nu een proefrit aan zodat wij onze specialist kunnen inplannen
Plan een proefrit