Naar de content
Vorige pagina

2 mei 2023

Camperonderhoud

Waarom camperonderhoud belangrijk is

Als je regelmatig met een camper op pad gaat, is goed onderhoud van groot belang. Naast de standaard controles, zoals op olie- en koelvloeistofniveau en bandenspanning, zijn er nog een aantal specifieke zaken om op te letten.

Zo zijn camperbanden anders dan gewone autobanden en hebben ze een hoger draagvermogen. Controleer daarom regelmatig de staat van de banden en vervang ze op tijd, ook al lijken ze nog goed. Het is belangrijk om te weten dat banden na zes jaar moeten worden vervangen, ongeacht het profiel. Campers zijn zwaarder, maar staan ook langer stil dan een gewone auto.

Duidelijk zichtbaar

Ook de contourverlichting verdient aandacht. Deze verlichting op de achterkant van de camper zorgt ervoor dat de breedte van de camper duidelijk zichtbaar is voor andere weggebruikers. Controleer deze verlichting regelmatig en vervang indien nodig kapotte lampen.

Veilig rijden op vakantie? De remmen van een camper zijn een belangrijk onderdeel. Laat ze daarom regelmatig testen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse European On Board Diagnostics-controle (EOBD), waarbij we ook de deeltjesuitstoot van de uitlaat meten.

Grote onderhoudsbeurt
Het is aan te raden om je camper minstens één keer per jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Bij een jaarbeurt controleren we onder andere de remmen, banden, verlichting en de motor. Bij ons krijg je voor €395,- een uitgebreide jaarbeurt, inclusief een proefrit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Vergeet niet dat een camper gemaakt is om van het buitenleven te genieten en de vrijheid op te zoeken. Door je camper goed te onderhouden, kan je zorgeloos op vakantie. Zo blijft je camper in topconditie voor vele toekomstige avonturen.

Wil je ook ontspannen op reis? Wacht dan niet te lang met een afspraak voor een onderhoudsbeurt, want onze agenda stroomt vol!

  • Met een fijn en onbezorgd gevoel op reis
  • Diverse belangrijke controles en testen, inclusief EOBD-test
  • Verversen van motorolie en vervangen van oliefilter
  • Complete jaarbeurt voor €395,-

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

28 maart 2024

Op ons paasbest met unieke acties!

Lees verder

14 maart 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #15

Lees verder

14 maart 2024

Welke trekhaak aansluitingen zijn er?

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews