Naar de content
Vorige pagina

4 juli 2023

Deze schade kunnen steenmarters veroorzaken (en zo voorkom je het)

Steenmarters kunnen aanzienlijke schade aanrichten in auto’s. Hoewel het relatief kleine dieren zijn, hebben ze scherpe tanden en klauwen die ze kunnen gebruiken om verschillende onderdelen van je auto te beschadigen. Dit is de schade die steenmarters kunnen veroorzaken:

Bedrading
Steenmarters hebben de neiging om aan kabels en bedrading te knagen. Dit kan leiden tot storingen in de elektrische systemen van je auto, zoals de verlichting, de accu, de startmotor en andere elektronische onderdelen.

Isolatiemateriaal
Steenmarters kunnen ook isolatiemateriaal in je motorruimte of onder je motorkap beschadigen of versnipperen. Dit kan leiden tot warmteverlies of oververhitting van je motor.

Slangen en leidingen
Steenmarters kunnen rubberen slangen en leidingen in je auto beschadigen door erop te kauwen. Dit kan leiden tot koelvloeistoflekkage, remproblemen of andere vloeistoflekken.

Interieur
Ze kunnen het interieur van de auto binnendringen en zetels, bekleding, tapijten en isolatiemateriaal beschadigen. Steenmarters kunnen ook het dashboard, de deurpanelen en andere interieuronderdelen beschadigen met hun klauwen en tanden.

Luchtfilters
Steenmarters kunnen luchtfilters in de motorruimte vernielen door erin te knagen. Dit kan de luchtstroom naar de motor belemmeren en de prestaties van de auto verminderen.

Het is belangrijk om op te merken dat de mate van schade kan variëren afhankelijk van de individuele situatie en de reactie van de steenmarter. Sommige auto’s kunnen meer vatbaar zijn voor schade dan andere, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de bedrading en het ontwerp van de auto.

Zo voorkom je schade

Het is raadzaam om maatregelen te nemen om steenmarters af te schrikken en jouw auto te beschermen, zoals het plaatsen van beschermende bekleding, het gebruik van geurafstotende middelen of het parkeren van jouw auto op een veilige locatie. Wil je autoschade door steenmarters voorkomen? Wij hebben een spray die deze harige bijrijders weren. Vraag ernaar in onze showroom. Of neem direct contact met ons op!

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

2 mei 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #16

Lees verder

2 mei 2024

Unieke voorraadacties op Subaru-modellen

Lees verder

2 mei 2024

Spectaculaire kortingen op Mazda-modellen

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews