Naar de content
Vorige pagina

29 maart 2023

Nieuwe hybride CX-5 vanaf nu bij Eickhof

Onze showroom is een parel rijker! Vanaf nu kun je namelijk de allernieuwste Mazda CX-51 met H Hybrid-technologie bewonderen. Met veel keuzemogelijkheden, een rijke uitrusting en aantrekkelijke prijsstelling zetten we het succes van de krachtige en complete SUV van Mazda door. Nieuwsgierig? We vertellen je alles over dit nieuwe model.

De e-SKyactiv G benzinemotoren van de Mazda CX-5 zijn voortaan standaard uitgerust met de Mazda M Hybrid-technologie. De vanafprijs is € 38.190,-, voor de standaarduitvoering met e-Skyactiv G 165 pk benzinemotor met handgeschakelde is € 38.190,-, voor de standaarduitvoering met e-Skyactiv G 165 pk benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze prijs is inclusief btw en kosten rijklaar maken. De CX-5 modeljaar 2023 is vanaf nu te bezichtigen bij ons in Autohuis Eickhof!

Ultieme trekkracht

Het motorenpalet van de CX-5 in Nederland omvat twee benzinemotoren. De 121 kW/165 pk sterke e-Skyactiv G 2.0 en de 143 kW/194 pk sterke e-Skyactiv G 2.5. René Eickhof van Autohuis Eickhof “We krijgen vaak klanten bij Autohuis Eickhof die een goede auto willen kopen voor het trekken van bijvoorbeeld een caravan of paardentrailer. De vernieuwde Mazda CX-5 is een stuk zuiniger en heeft nog altijd zijn onmisbare trekkracht van 1.800 tot 2.000 kg, dus dat is ideaal voor dergelijke doeleinden.”

De 194 pk benzinemotor is altijd gekoppeld aan een automaat en beschikbaar in FWD of AWD. Alle versies van de e-Skyactiv G 2.0 liter en e-Skyactiv G 2.5 liter zijn uitgerust met cilinderuitschakeling. De e-Skyactiv G 2.0 liter is verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische transmissie en de Skyactiv-G 2.5 liter alleen met automatische transmissie. De meerprijs van de AT op de Mazda CX-5 met 165pk is verlaagd van € 3.250,- naar een aantrekkelijke meerprijs van € 2.500,-.De automaat heeft tevens een beter energielabel en is zuiniger ten opzichte van het eerdere modeljaar.

Mazda M-Hybrid technologie standaard op de CX-5

Alle benzinemotoren hebben vanaf modeljaar 2023 standaard de Mazda M Hybrid technologie. Het compacte en efficiënte mild hybride systeem heeft een geïntegreerde startgenerator (ISG) en een 24V lithium-ion batterij. Het zorgt voor een lager brandstofverbruik door de energie die tijdens het vertragen terug te winnen en de ISG, die als een elektrische motor werkt, aan te drijven om de motor te ondersteunen. De motoren beschikken over een aangepaste verbrandingscontrole om het brandstofverbruik te verbeteren en een lagere CO2 uitstoot te bewerkstelligen.

E-Skyactiv G modellen met automatische transmissie, met de rijstand in de Sport-modus, profiteren van zowel een soepele respons als comfortabel rijgedrag, doordat het automatische schakelpatroon wordt afgestemd op de wijze waarop de bestuurder het gaspedaal bedient. Bovendien bieden de e-Skyactiv G 2.5-versies een verbeterde gaspedaalrespons. Alleen maar win-win dus!

Line-up & uitrusting

Met behoud van het exterieurdesign van modeljaar 2022 heeft de CX-5 modeljaar 2023 zes verschillende uitrustingsvarianten. De standaarduitrusting, genaamd Centre-Line, is beschikbaar voor een vanafprijs van € 38.190,-. De Centre-Line is onder andere voorzien van 17-inch lichtmetalen velgen, LED-dagrijverlichting en nu ook een standaard geïntegreerd navigatiesysteem. Optioneel op deze uitvoering is het Connectivity & Covenience Pack voor een meerprijs van € 2.000,-.

Een stapje hoger is de Advantage-uitvoering, voor een vanafprijs van € 42.190,-, onder andere voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen, een geïntegreerd navigatiesysteem en 360 graden view monitor. De Exclusive-Line is verkrijgbaar vanaf € 43.090,- en is onder andere voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen, LED-signature verlichting (voor & achter), Qi charging – draadloos opladen voor mobiele telefoon, Bose® premium-audiosysteem en een luxe afwerking in het interieur en exterieur. Optioneel kan bij de Exclusive-Line gekozen worden voor een schuif-/kanteldak (€ 1.000,-)2 of een leer pakket (€ 2.350, -, beschikbaar in zwart en wit).

Onderscheidende uitrustingsvarianten voor CX-5 modeljaar 2023

Naast de reguliere line-up bieden wij van Autohuis Eickhof ook drie extra uitrustingsvarianten – genaamd Newground, Homura en Takumi. Deze uitrustingsvarianten beschikken over een aantal kleine verschillen die hun onderscheidende karakter bepalen:

Newground is voorzien van zilverkleurige sierdelen met een offroad-look afwerking op de voor- en achterbumpers en zijkanten, zwarte buitenspiegels, geelgroene accenten op de grille en 19-inch zwarte gepolijste lichtmetalen velgen. Het interieur beschikt over zwarte kunstlederen bekleding met kunstsuède zitting met een zeshoekig patroon en geelgroene stiksels. De Newground is beschikbaar vanaf € 43.190,-.

Homura heeft een hoogglans zwarte afwerking van de vleugelgrille aan de voorzijde, de onderste delen van de bumper, de wielkasten, de portieren en de buitenspiegels, waardoor de carrosserie een strakke, atletische uitstraling heeft. De 19-inch lichtmetalen velgen zijn zwart van kleur en in de grille zijn rode accenten verwerkt. In het interieur zijn het stuurwiel, de middenarmsteun, diverse dashboardelementen en de portierpanelen afgewerkt met rode stiksels. De deels met leder beklede stoelen hebben middenbanen van kunstsuède en zijn ook afgewerkt met rode stiksels. De sportieve Homura is beschikbaar vanaf € 44.890,-.

Takumi heeft een uniforme, eenkleurige buitenzijde die de schoonheid van de dynamische vormen van Kodo-design benadrukt. De hoogglanslak van de zilverkleurige 19-inch lichtmetalen wielen versterkt het solide ogende uiterlijk van de auto. Het interieur wordt gekenmerkt door de hoogwaardige Nappa-lederen bekleding en de luxueuze Japans Sen-hout elementen op het dashboard en de portierpanelen voor en achter. De Takumi is beschikbaar vanaf € 46.440,-.

Nog even alles op een rijtje over de nieuwe hybride Mazda CX-5:

  • Beschikbaar vanaf € 38.190,- inclusief kosten rijklaar maken
  • Verbeterd aanbod van automaat en e-Skyactiv G 2.5 liter
  • Standaard uitgerust met Mazda M Hybrid
  • E-Skyactiv-G 2.0 liter and e-Skyactiv G 2.5 liter bevatten cilinderuitschakeling


 Bron: Mazda Motor Nederland

1 Mazda CX-5 e-Skyactiv G 2.0: WLTP-brandstofverbruik (gecombineerd) 6,5 – 7,3 l/100 km; WLTP CO2-emissies (gecombineerd) 146 – 166 g/km.
  Mazda CX-5 e-Skyactiv G 2.5: WLTP-brandstofverbruik (gecombineerd) 7,2 – 7,6 l/100 km; WLTP CO2-emissies (gecombineerd) 163 – 172 g/km.
  Voertuigen worden gehomologeerd volgens de typegoedkeuringsprocedure WLTP (Verordening (EU) 1151 / 2017; Verordening (EU) 2007/715).

2 Het Sunroof Pack is enkel leverbaar i.c.m. het White Comfort Pack (wit leer pakket) of Black Comfort Pack (zwart leer pakket).

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

28 maart 2024

Op ons paasbest met unieke acties!

Lees verder

14 maart 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #15

Lees verder

14 maart 2024

Welke trekhaak aansluitingen zijn er?

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews