Naar de content
Vorige pagina

2 februari 2023

Mazda MX-30 e-Skyactive R-EV

Bij Autohuis Eickhof staat binnenkort weer een hagelnieuw model in de showroom. Nou ja, een nieuw model? De volledig elektrische Mazda MX-30 krijgt een uitbreiding onder de motorkap. De elektromotor wordt uitgebreid met een rotatiemotor die dienstdoet als generator! Dit betekent dat de MX-30 e-Skyactiv R-EV een plug-in hybride is met dezelfde klantwaarden als de oorspronkelijke MX-30, maar tegelijkertijd nieuwe manieren biedt om elektrisch te rijden. De MX-30 e-Skyactiv R-EV heeft een elektrische actieradius van 85 kilometer, dus ruim voldoende voor dagelijkse ritten. In alle situaties kun je elektrisch rijden.

Door het gebruik van de generator kun je lange ritten te maken. De rotatiemotor is gekozen om de generator aan te drijven. De nieuw ontwikkelde rotatiemotor heeft, naast de generator en een motor met hoog vermogen, een plaats gekregen in de motorruimte. Deze compacte elektromotor is gekoppeld aan een 17,8 kWh li-ion accu. Tevens is de MX-30 e-Skyactiv R-EV voorzien van een volwaardige benzinetank met een inhoud van 50 liter.  Dit creërt een uniek plug-in hybride systeem met een zeer concurrerend totaal rijbereik.

De MX-30 e-Skyactiv R-EV voorziet ook klanten met een actieve levensstijl van functies zoals compatibiliteit met zowel normaal 1- of 3-fase wisselstroom (AC) opladen als snel gelijkstroom (DC) opladen, 1.500 W voedingsfunctionaliteit en drie rijmodi voor verschillende rijsituaties: Normal, EV en Charge. Bovendien levert deze MX-30 dankzij de krachtige 125 kW (170pk) elektromotor nog betere prestaties dan zijn voorganger!

  • Unieke plug-in hybride met een rotatiemotor als generator
  • Compacte en lichtgewicht rotatiemotor
  • Speciale Edition R met designelementen die verwijzen naar de rotatiemotor
  • Zeer concurrerend rijbereik

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

2 mei 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #16

Lees verder

2 mei 2024

Unieke voorraadacties op Subaru-modellen

Lees verder

2 mei 2024

Spectaculaire kortingen op Mazda-modellen

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews