Naar de content
Vorige pagina

7 juni 2023

TOELICHTING VAN JE DASHBOARD

Een wirwar aan lampjes op je dashboard. Het kan voor flink wat verwarring zorgen. Zeker wanneer een lampje brandt. In onze nieuwe rubriek lichten we per keer een icoontje uit. Deze maand: bandenspanning.

Controleer bandenspanning regelmatig
Het is belangrijk om de bandenspanning van je auto regelmatig te controleren. Een juiste bandenspanning zorgt voor een betere grip op de weg. Dat verbetert de remprestaties en de algehele wegligging van je voertuig. Dit is vooral belangrijk bij natte of gladde omstandigheden, waarbij onjuiste bandenspanning het risico op aquaplaning of slippen kan vergroten.

Daarnaast is het goed voor je portemonnee. Door je banden op de juiste spanning te houden, kun je het brandstofverbruik van je voertuig verbeteren en dus kosten besparen.

Bovendien draagt een juiste bandenspanning bij aan de veerkracht en stabiliteit van je voertuig. Hierdoor kunnen je banden beter schokken absorberen en oneffenheden in de weg opvangen. Zo rijd je een stuk prettiger!

Dit kun je doen

Maar wat nu als het icoontje zichtbaar is op je dashboard? Reden tot paniek? Nee, dit icoontje springt niet zomaar op. Het kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een storing. Het betekent dus niet direct dat de spanning van je banden onjuist is.

Maar wat de reden ook is: blijf niet rondrijden met een waarschuwingssignaal op je dashboard. We adviseren je altijd om een afspraak te maken, zodat we ernaar kunnen kijken.

In ons bandenhotel kunnen we je precies vertellen wat het ‘probleem’ is. En naast het herstellen van de bandenspanning kunnen onze specialisten je bandenspanning ook resetten. Zodat je auto ook in de toekomst blijft ‘communiceren’.

Maak direct een afspraak

Twijfel je over een icoontje op je dashboard of wil je je bandenspanning laten checken? Laat onze specialisten ernaar kijken en maak een afspraak.

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

25 januari 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #14

Lees verder

25 januari 2024

Mazda 2, 6 en CX-5 acties

Lees verder

25 januari 2024

Nieuwe Subaru Crosstrek

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews