Naar de content
Vorige pagina

4 oktober 2023

Waarom het slim is om over te stappen op winterbanden

Brrrr, de winterse dagen zijn op komst. Winterbanden zijn speciaal ontworpen om betere prestaties te leveren in koude en winterse omstandigheden, zoals lage temperaturen, sneeuw, ijs en natte wegen. We vertellen je er alles over.

Winterbanden zijn gemaakt van een speciaal soort rubber dat flexibeler blijft bij lage temperaturen. Hierdoor bieden de banden meer grip op de weg dan zomerbanden, vooral op besneeuwde of ijzige ondergronden.

Verbeterde trekkracht

Daarnaast verkorten winterbanden de remafstand aanzienlijk bij koude en gladde omstandigheden, dat vermindert het risico op ongevallen. Dankzij het diepere profiel en de speciale loopvlakontwerpen hebben winterbanden een verbeterde tractie, oftewel trekkracht, waardoor je voertuig gemakkelijker kan versnellen en manoeuvreren op gladde wegen.

Veiliger de weg op

Het gebruik van winterbanden verhoogt de veiligheid van je voertuig tijdens winterse omstandigheden. Dit stelt je makkelijker in staat de controle over je voertuig te behouden, zelfs als de wegomstandigheden uitdagend zijn.

Voor jouw veiligheid en die van andere weggebruikers’

Winterbanden verplicht

In veel landen zijn winterbanden verplicht tijdens bepaalde periodes van het jaar. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en aansprakelijkheid bij een ongeval.

Verbeterde stabiliteit

Winterbanden dragen bij aan een verbeterde stabiliteit van je voertuig, wat vooral belangrijk is in bochten en bij het wisselen van rijstrook op besneeuwde of ijzige wegen. Daarnaast verminder je met het gebruik van winterbanden de slijtage van je zomerbanden.

Veiligheid voor anderen

Winterbanden dragen niet alleen bij aan jouw eigen veiligheid, maar ook aan die van andere weggebruikers. Een voertuig dat is uitgerust met winterbanden is beter in staat om obstakels te vermijden en ongelukken te voorkomen, waardoor de algemene veiligheid op de weg wordt verbeterd.

Wil je je zomerbanden omwisselen voor winterbanden? Maak dan een afspraak.

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten

28 maart 2024

Op ons paasbest met unieke acties!

Lees verder

14 maart 2024

Thuis bij Autohuis Eickhof #15

Lees verder

14 maart 2024

Welke trekhaak aansluitingen zijn er?

Lees verder

Onze tevreden klanten

Een mooi cijfer verdien je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken. En dat doen wij graag voor onze klanten!

Bekijk onze reviews